Štěpánská hovězí pečeně
Štěpánská hovězí pečeně
Recept: Ivo Růžička - šéfkuchař v plzeňském Švejk restaurantu Tivoli
Suroviny:
750g hovězího masa zadního
3 vejce
sůl
pepř
2 cibule
hladká mouka
olej
voda nebo vývar na podlití
3 vejce
sůl
pepř
2 cibule
hladká mouka
olej
voda nebo vývar na podlití
Postup:
Hovězí maso opracujeme tak, aby nám vznikl podlouhlý váleček, který našpikujeme celým vejcem, nejlépe po celé délce. Svážeme provázkem. Cibuli nakrájíme najemno a uděláme si tmavě zlatý cibulový základ. Na něj vložíme hovězí maso, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka.
Pak maso vyjmeme a šťávu zahustíme jíškou. Procedíme, osolíme, opepříme. Maso krájíme na plátky s mozaikou vejce a podléváme omáčkou.
Příloha:
Houskový knedlík, rýže nebo bramborový knedlík.
Pak maso vyjmeme a šťávu zahustíme jíškou. Procedíme, osolíme, opepříme. Maso krájíme na plátky s mozaikou vejce a podléváme omáčkou.
Příloha:
Houskový knedlík, rýže nebo bramborový knedlík.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka