Silvestrovské pomazánky
Pomazánky používáme na obložené chlebíčky, chuťovky, plníme jimi zeleninu či vejce, velmi dobře chutnají s bílým pečivem nebo chlebem. Jsou nedílnou součástí některých obložených mís.
Uherská pěna
- 175 g uherského salámu
- 200 g másla
- 140 g taveného sýra
Změklé máslo a sýr vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme jemně mletý oloupaný uherský salám a dobře promícháme.
Játrová pěna
- 300 g játrové paštiky (játrový sýr)
- 150 g másla
- cca 50 ml sladké smetany
- mletý pepř, sůl
Změklé máslo vyšleháme do pěny a postupně přidáváme rozemletou paštiku. Na závěr osolíme a opepříme.
Šlehaný sýr Niva
- 320 g sýra Niva
- 150 g másla
- cca 50 ml mléka
Sýr prolisujeme a spolu se změklým máslem vyšleháme do pěny. Podle potřeby postupně přiléváme mléko.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?