Silvestrovské pomazánky
Pomazánky používáme na obložené chlebíčky, chuťovky, plníme jimi zeleninu či vejce, velmi dobře chutnají s bílým pečivem nebo chlebem. Jsou nedílnou součástí některých obložených mís.
Uherská pěna
Ingredience
- 175 g uherského salámu
- 200 g másla
- 140 g taveného sýra
Změklé máslo a sýr vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme jemně mletý oloupaný uherský salám a dobře promícháme.
Játrová pěna
Ingredience
- 300 g játrové paštiky (játrový sýr)
- 150 g másla
- cca 50 ml sladké smetany
- mletý pepř, sůl
Změklé máslo vyšleháme do pěny a postupně přidáváme rozemletou paštiku. Na závěr osolíme a opepříme.
Šlehaný sýr Niva
Ingredience
- 320 g sýra Niva
- 150 g másla
- cca 50 ml mléka
Sýr prolisujeme a spolu se změklým máslem vyšleháme do pěny. Podle potřeby postupně přiléváme mléko.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://plzen.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://plzen.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.