O vztazích

23. květen 2009
Na křesťanské vlně Plzně

V dnešní konzumní společnosti se má za to, že když nějaká věc nefunguje, je snadnější a levnější pořídit si novou. To má vážný vliv i na přístup lidí ke vztahům. Všechno se nyní pohybuje takovou zvyšující se rychlostí, že je čím dál tím obtížnější založit vztah, který je smysluplný a trvalý. Dnešní lidé mají mentalitu zahazování. Nejen, že zahazují výrobky, ale zahazují i přátele a tato mentalita vede i k zahazování vztahů partnerských a manželských.

O vztazích - o tom, co v nich čekáme, ale nenajdeme, a co naopak nečekáme, ale nacházíme - si s vámi povídáme Na křesťanské vlně Plzně.

autor: Karel Řežábek
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.