Od techniky přes filozofii po umění. Na ZČU si můžete vybrat z více jak tří stovek studijních programů

22. duben 2024 18:45

Západočeská univerzita v Plzni byla založena v roce 1991. V dnešní době se může pochlubit 9 fakultami, 310 studijními programy a zhruba 12 tisíci studenty.

Univerzita z dronu

ZČU je rozeseta takřka po celé Plzni. Část univerzity najdeme dokonce i v Chebu. Například v centru Plzně v Kollárově ulici sídlí Simulační centrum Fakulty zdravotnických studií, kde se učí a připravují třeba budoucí záchranáři: „Studuji záchranářství druhým rokem. Simulujeme tady právě hromadné neštěstí. Máme tady pacienty, třídící skupinu, záchranáře a lékaře,“ řekla jedna ze studentek.

Další studentka uvedla důvod, proč se rozhodla studovat právě tento obor: „Chtěla jsem být člověkem, který bude pomáhat lidem a na kterého se mohou ostatní obrátit. Na studiu tady se mi líbí, že nás hodně připravují na realitu. Máme modelové situace a připravují nás tady na reálné situace v životě. Není to tedy jen podle učebnic.“

Poslechněte si celou reportáž.

autor: Kateřina Dobrovolná | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Nejnovější zprávy

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.