Kateřina Dobrovolná

redaktorka publicistiky

Vymýšlím pro vás seriály na různá témata a točím turistické a kulturní tipy.

Než jsem do Českého rozhlasu nastoupila, měla jsem s mikrofonem zkušenosti spíše „z té druhé strany“. Média se mnou sem tam udělala rozhovor, jelikož jsem v minulosti byla ředitelkou muzea na jižním Plzeňsku, kde jsme pořádali akce, které občas stály za zveřejnění. Teď na opačné straně, kdy jsem já ta, co nahrává rozhovory a ptá se druhých, je to pro mě osobně mnohem lepší. Možná je to i tím, že mám ve svých rukou finální podobu reportáže.

Dá se říci, že zatím každý den v rozhlase mě naučil něco nového. Možná i z toho důvodu, že jsem přišla z jiného oboru a k učení toho tím pádem bylo opravdu hodně. Vystudovala jsem sociální a kulturní antropologii, následoval doktorát z etnologie a posléze zakotvení v oblasti muzejnictví.

A co mě baví? Konečně mohu říci, že mě baví má práce, protože se setkávám se zajímavými lidmi, poznávám pozoruhodná místa a denně mě poslouchají tisíce lidí. A to je zábava. Nevím, jak pro ně, ale pro mě určitě :-)

V soukromí se ráda věnuji hudbě, zejména té tvrdší. S oblibou navštěvuji různé hudební akce a koncerty, chodím ráda do muzeí, ale i se psem do přírody (ideálně v Brdech, odkud pocházím), čtu si či sleduji/poslouchám pořady o historii, folkloru a pohanství.

email: katerina.dobrovolna@rozhlas.cz

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové