Roman Stupka

moderátor vysílání a autor rubrik

K slyšení bývám většinou v odpoledním nebo víkendovém vysílání.

Každý týden také připravuji pořad Týden v regionu, který je mnohdy humorným ohlédnutím za tím, co jsme odvysílali.

Redaktorem Českého rozhlasu Plzeň jsem se stal 1. 8. 1995. Od ledna 2002 jsem přešel na externí spolupráci.

Co mne přivedlo k mikrofonu

K mikrofonu jsem se dostal v sedmi letech. Vyrobil jsem si ho sám ze starých krabic a ze staniolu. Děsil jsem jím cvičence na místní spartakiádě v roce 1975. Už tehdy jsem natočil spoustu fiktivních rozhovorů. Mým snem totiž bylo stát se sportovním komentátorem. Vystudoval jsem češtinu na Pedagogické fakultě Západočeské univerzity a opravdu jsem dva roky na malé vísce učil, ale asi nebudu typ zapadlého vlastence, a tak jsem se přihlásil na konkurz do Českého rozhlasu Plzeň. Tam už mi dali mikrofon opravdový a zřejmě proto, že jsem měl cvik z dětství, jsem byl přijat.

Co považuji za rozhlasová "nej" v mé práci

NEJdříve musíte dostat nápad, který NEJde odehnat, prostě jste toho plNEJ, NEJmíň měsíc ho hýčkat v hlavě - tak vzniká NEJvíc dobrých reportáží... Myslím, že se mi pár takových už povedlo. A pak samozřejmě moderování –NEJdůležitější je dostat se s posluchači na stejnou vlnu.

Co mne baví

Baví mne sport, a to zejména fotbal, který jsem sám 25 let hrál. Dotáhl jsem to sice jen do krajského přeboru, ale přesto jsem na to hrdý. Občas si rád složím nějaké veršovánky.

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové