OHLÉDNUTÍ: Letní sezóna folklorních festivalů 2024 – III.

24. září 2024

I letos jsme pro vás natáčeli na největších folklorních festivalech v našem kraji a výběr nejlepších snímků vám nabízíme v malé sérii Špalíčků lidových písní. V 3. dílu se ohlédneme za letošními jubilejními 70. Chodskými slavnostmi, které v srpnu proběhly v Domažlicích.

Poslechněte si výběr nejlepších nahrávek z pořadu „S Plzeňáky za folklorem – živě z Chodska“, který se uskutečnil 10. srpna 2024 na pódiu u brány na domažlickém náměstí. Tento pořad jsme pro vás z Domažlic také živě vysílali.

V pořadu účinkují: Chodský soubor Mrákov, Národopisný soubor Postřekov, Rodina sester Kuželkových, Konrádyho dudácká muzika z Domažlic a Domažlická dudácká muzika.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.