Oprava Hlavní ulice komplikuje Ašanům život

V Aši už téměř měsíc probíhají opravy Hlavní ulice. Její rekonstrukce však rozdělila místní obyvatele na dva tábory. Jedni nutnost generální opravy po léta zanedbávané komunikace vítají, jiní však žehrají nad špatným přístupem do obchodů a dopravními komplikacemi. První etapa rekonstrukce Hlavní ulice by měla být dokončena v průběhu příštího měsíce.

Pracovníci zhotovitelské firmy v rámci první etapy v úseku od křižovatky Hlavní a Okružní po křižovatku Hlavní a Šaldova už odstranili vrstvu asfaltu a žulových kostek. V současné době rozebírají chodníky na jedné straně. Protilehlý chodník dál slouží pěším. Jak potvrdil mluvčí ašské radnice Milan Vrbata, i při takto rozsáhlých pracích je umožněno zásobování provozoven, zároveň je zajištěn také průjezd sanitních vozů a v případě potřeby i techniky hasičů. Jiný způsob oprav se podle něj nenašel. Stavba by už měla pokračovat rychle, protože stavbaře nebudou zdržovat síťaři, kteří už mají hotovo.

Ašská Hlavní ulice

Stavební práce si vyžádaly nejen objížďky. Omezena je také možnost zastavení v některých přilehlých ulicí například v Alešově, Klostermannově, Kammenné a dalších. Ulice Šumavská je zobousměrněna. Podle informace Milana Vrbaty, by proto převážně místní řidiči, kteří jezdí po městě po paměti, měli jezdit opatrně a dodržovat všechny změny. Rekonstrukce Hlavní ulice si vyžádala nejen změnu tras pro jízdu osobními automobily, opravám se dokonce musely přizpůsobit autobusy městské hromadné dopravy.

Ašská Hlavní ulice
autor: Dana Rampáčková
Spustit audio