Palačinky, které se vždy povedou
Palačinky, které se vždy povedou recept podle Ivo Růžičky ze Švejk restaurantu v Plzni Suroviny: 1 litr plnotučného mléka 1/2kg hladké mouky citrónová kůra z jednoho citronu 4 vejce 2 vanilkové cukry špetka soli Postup: Rozšleháme mléko s vejci, vanilkovým cukrem a špetkou soli. Potom dosypeme hladkou mouku a nakonec přidáme citrónovou kůru. Palačinky pečeme VŽDY na teflonové pánvi. Za tento poměr ingrediencí a postup dává pan šéfkuchař ruku do ohně !]]>
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.