Pangasius se sýrem

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Marie ze Starého Lázu

Suroviny:


600g filetů z pangasia
2 lžíce oleje
3 větší stroužky česneku
1 větší cibule
4 – 6 rajčat
50g másla
1/2citrónu
sůl, pepř
1 lžíce sušeného oregána
1 lžíce petrželky
sýr dle chuti (eidam, balkán, niva)

Postup:


Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, rozsekaný česnek, petrželku a oregáno. Mícháme krátce, aby česnek nezhořkl. Směs rozložíme do pekáčku, přidáme filety, které rozmrazíme, osušíme a z obou stran osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Na čtvrtky nakrájená rajčata položíme na filety, znovu osolíme, opepříme, přidáme na plátky nakrájené máslo. Přiklopíme a pečeme v troubě při 180° - 200°C po dobu 35 minut. Na závěr nastrouháme, nebo nakrájíme na plátky sýr a necháme zapéct.

Podáváme s rýží, nebo bramborem přelité šťávou z výpeku.

autor: posluchač