Park v Konstantinových Lázních se rozrostl o další atrakce

Staré lázně je název části Konstantinových Lázních. Prostor u koupaliště řadu let zarůstal náletovými dřevinami. Starý park naštěstí prošel obnovou a vzniklo zde úžasné zázemí pro všechny generace. A ty tam chodí využívat posilovací stroje, workoutové hřiště nebo pocitový chodník.

Ačkoliv je park upraven do nové podoby už více jak dva roky, stále v něm přibývají další prvky - například nová malá boulder stěna pro horolezce nebo pevné chůdy, se kterými nehnete, ale chodí se po nich stejně jako s klasickými chůdami. Lákadlem je také dendrofon, tedy znělá dřeva, kdy si můžete poklepem poslechnout, jaký zvuk které dřevo vydává. Stezky jsou zpevněné a kdo nechce cvičit, tak si může prostě sednout na jednu z krásných nových laviček.

Kostantinovy Lázně jsou nejen velkou pomocí pro nemocné lidi, ale také jedinečným turistickým cílem. V okolí obce najdete Pannu Marii ve skále, několik studánek, Ovčí vrch s rotundou, minizoo pod krasíkovských vrchem i hrad Švamberk s vyhlídkovým ochozem. Na všechna tato místa vedou upravené naučné stezky.

Spustit audio