Páteční kulturní echo

10. květen 2013

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

KINA
V kině Otava v Horažďovicích promítají od 20 hodin francouzský snímek Paris -Manhattan. Okouzlující romantickou komedii, vzdávající hold filmařskému velikánovi Woody Allenovi.

Vydrží hlavní hrdinové po svatbě spolu alespoň rok? Odpověď na tuto otázku můžete nalézt v kině v Dobřanech v americkém romantickém filmu Dávám tomu rok. Začátek je ve 20 hodin.

V Horšovském Týně promítají od 20 hodin americký film Práskač a kino Šumava Klatovy ve stejný čas thriller Isabel, který se odehrává během jednoho dne a jedné noci v současné Ostravě a je příběhem začínající novinářky Isabel.

DIVADLA
Pokud si chcete obléknout společenský oděv a strávit příjemné chvíle v divadle, můžete zajít do Divadla J.K.Tyla, kde je od 19 hodin na programu Pucciniho opera Tosca.

Plzeňské divadlo Dialog uvádí ve 20 hodin hru Ženy v (ne)pokoji.

KONCERTY
V Měšťanské Besedě v Plzni proběhne od 18 hodin taneční večer věnovaný Mezinárodnímu dni rodin aneb „Ve dvou se to lépe táhne". K tanci a poslechu hraje dobře známé plzeňské duo Evergreen klasik ve složení Jan Ježek a Jaroslav Špelina. Vstupné je zdarma!

Ke slavnostnímu zahájení lázeňské sezóny 2013 je připraven na 19:30 ve společenském domě Casino v Mariánských Lázních abonentní koncert, na kterém zazní skladby Antonína Dvořáka.

OSTATNÍ
V prostorách muzea Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech začíná dnes v 16 hodin výstava „140 let Gymnasia v Rokycanech" a potrvá až do poloviny června.

Největší prezentace nových aut v regionu Autosalón 2013 se chystá před Centrem Olympia Plzeň. Akce začíná dnes ve 13 hodin a potrvá i celou sobotu. K vidění budou nové vozy zejména regionálních prodejců a přestaví se i bezpečnostně-preventivní dopravní prvky jako je například simulátor nárazu.

Spustit audio

Více z pořadu