Páteční kulturní echo

5. červenec 2013

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

Letní kino v Ostrově nad Ohří uvádí od 22 hodin americký film Big Lebowski. Plzeňské multiplexy dávají kromě jiných snímků animovanou komedii Já padouch 2.

V lochotínském amfiteátru bude v půl desáté večer k vidění český film režiséra Jiřího Stracha Vrásky z lásky, ve kterém se naposled před kamerou sešli Jiřina Bohdalová a Radoslav Brzobohatý.

Ve stejném čase letní kino v Domažlicích dává americký film Královský víkend, který popisuje návštěvu anglické královny u prezidenta Roosevelta v roce 1939.

Rockový festival dnes proběhne pod širým nebem v Manětíně na severním Plzeňsku. Hlavní hvězdou večera je skupina Vítkovo kvarteto, dále zahrají MASH, Badys a Artur. Začátek je v 18 hodin.

V galerii Klatovy/Klenová můžete až do 14.července shlédnout výstavu Antonína Kašpara Cesta.

Výstava fotografií Karla Steinera je k vidění v plzeňské Velké Synagoze. Otevřena je denně až do konce října.

Do Galerie Jiřího Trnky na náměstí Republiky v Plzni jste zváni na výstavu k životnímu jubileu plzeňské výtvarnice Květy Monhartové. Expozice se jmenuje „Dotkni se mých kruhů" a brzy bude končit - k prohlédnutí je už pouze dnes a zítra.

Až do neděle bude ve Vejprnicích v prostorách SOU eletrotechnického probíhat 37.mezinárodní festival ezoterických a duchovních směrů Miluj svůj život.

Spustit audio

Více z pořadu