Pizza z rohlíků
podle paní Olgy Homolkové
- 4 -5 rohlíků ( mohou být i starší)
- 200 ml mléka
- 1-2 vejce
- sůl, pepř
- kečup
- uzeniny (šunka, anglická slanina, česnekový bok)
- žampiony
- sýr eidam
Rohlíky nakrájíme na kolečka nebo na kostičky. V mléce rozšleháme vejce, osolíme, opepříme a přidáme nakrájené rohlíky. Plech vyložíme pečícím papírem, rozetřeme hmotou a vložíme do trouby na 5 minut zapéct. Po zapečení potřeme kečupem, poklademe uzeninou ,navrch přidáme pokrájené žampiony.
Dáme do trouby na 15 minut zapéct. Poté pizzu posypeme nastrouhaným sýrem a ještě 5 minut zapečeme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.