Pizza z rohlíků

Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Olgy Homolkové

Ingredience
  • 4 -5 rohlíků ( mohou být i starší)
  • 200 ml mléka
  • 1-2 vejce
  • sůl, pepř
  • kečup
  • uzeniny (šunka, anglická slanina, česnekový bok)
  • žampiony
  • sýr eidam

Rohlíky nakrájíme na kolečka nebo na kostičky. V mléce rozšleháme vejce, osolíme, opepříme a přidáme nakrájené rohlíky. Plech vyložíme pečícím papírem, rozetřeme hmotou a vložíme do trouby na 5 minut zapéct. Po zapečení potřeme kečupem, poklademe uzeninou ,navrch přidáme pokrájené žampiony.

Dáme do trouby na 15 minut zapéct. Poté pizzu posypeme nastrouhaným sýrem a ještě 5 minut zapečeme.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.