Plaza konečně začala stavět

Izraelská Plaza zahájila po zhruba třech letech příprav a dohadování s radnicí v centru Plzně stavbu nákupního a zábavního centra a multikina za více než 1,2 miliardy korun. Práce by měly pokračovat tak, aby se areál otevřel koncem roku 2007. Projekt Plzeň Plaza má zaujímat plochu 95.000 metrů čtverečních. Třípatrové nákupní a zábavní centrum bude na necelé třetině, 20.000 m2 ploch bude Plaza pronajímat.

Plaza převzala sedmihektarový areál loni 1. dubna. Smlouvu s městem na pronájem na 99 let už má ale od října 2002. Investor nesplnil několik smluvních termínů a radnice už mu mohla vypovědět nájemní smlouvu. Nakonec se obě strany dohodly na prodloužených termínech a desetimilionové pokutě.

Plaza už má dílčí stavební povolení na přeložky vody a kanalizace. Na budovu centra proběhne stavební řízení 15. června. Pokud se nikdo neodvolá nabude právní moci koncem července.

Nákupně zábavní centrum Plzeň Plaza

V objektu vznikne supermarket, stovka obchodů, bowling, restaurace, deset kinosálů Cinema City a Fantasy Park. Plaza dále obnoví amfiteátr. Ve druhé polovině areálu za mostem připraví Plaza na ploše 50.000 m2 sportovní a relaxační zóny. Základním konceptem je Kid Plaza - tématické dětské hřiště s vodními plochami, dále park a cyklistické stezky.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio