Plněné pečené koleno
podle paní Aleny z Chodova
Suroviny:
1 vepřové koleno
150g vepřové plece
100g uzeného masa
1 šalotka
3 stroužky česneku
1 vejce
1 vařené vejce
sůl
pepř
sádlo na alobal
Postup:
Vykostěné koleno nakrojíme na velký plát, naklepeme, osolíme, opepříme. Vepřovou plec a odřezky z kolena nakrájíme na kousky a semeleme. Uzené maso nakrájíme na kostičky, šalotku nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme, obě vejce přidáme k mletému masu, dochutíme solí a pepřem, promícháme a rozprostřeme na plát masa. Stočíme, svážeme provázkem a zabalíme do sádlem vymazaného alobalu. Vložíme do pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180° C asi dvě hodiny. Vyndáme z alobalu podlijeme a dopékáme za občasného otáčení a podlévání výpekem asi hodinu.
Doporučená příloha: bramborová kaše, zeleninový salát, chléb, křen.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka