Plněné pečené koleno

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Aleny z Chodova

Suroviny:

1 vepřové koleno
150g vepřové plece
100g uzeného masa
1 šalotka
3 stroužky česneku
1 vejce
1 vařené vejce
sůl
pepř
sádlo na alobal

Postup:

Vykostěné koleno nakrojíme na velký plát, naklepeme, osolíme, opepříme. Vepřovou plec a odřezky z kolena nakrájíme na kousky a semeleme. Uzené maso nakrájíme na kostičky, šalotku nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme, obě vejce přidáme k mletému masu, dochutíme solí a pepřem, promícháme a rozprostřeme na plát masa. Stočíme, svážeme provázkem a zabalíme do sádlem vymazaného alobalu. Vložíme do pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180° C asi dvě hodiny. Vyndáme z alobalu podlijeme a dopékáme za občasného otáčení a podlévání výpekem asi hodinu.

Doporučená příloha: bramborová kaše, zeleninový salát, chléb, křen.

autor: posluchač