Plzeňská karta se mění v elektronickou peněženku

Z Plzeňské karty, která loni v lednu nahradila v Plzni klasické papírové průkazky na MHD, se stala multifunkční městská karta. Od 1. června s ní lze platit v zoologické a botanické zahradě a v bazénu na Slovanech. V systému městské hromadné dopravy už jsou zavedeny přestupní jízdenky, Plzeňské jízdenky pro turisty a Plzeňské ISIC karty pro studenty. Od září využívají čipovou kartu žáci základních škol v jídelnách a pokračuje zavádění docházkových a přístupových systémů do podniků a institucí. Do současné doby firma vydala téměř 150.000 Plzeňských karet. Novým produktem se stává turistická karta PilsenPassVisitor

Rozhodující byl souhlas České národní banky z ledna 2006. Ten umožnil rozvoj platební funkce elektronické peněženky, omezené dosud pouze na oblast MHD. Podnik vybudoval zúčtovací centrum, které zajišťuje evidenci a správu účtů držitelů karty a vypořádání plateb všem účastníkům transakcí.

Zcela novým produktem je turistická karta PilsenPassVisitor, která bude v prodeji od 15. června. Tato karta je jednou z částí koncepční snahy města o podporu turistického ruchu. PilsenPassVisitor bude mít v elektronické peněžence hotovost k zakoupení jízdenek a bude v prodeji v balíčku s turistickým průvodcem, partnerskou brožurou a mapami za cenu 360 Kč.

Plzeňská karta

Podporou karty bude komunikační kampaň Užij si, která bude oslovovat návštěvníky celého západočeského regionu. Turistická karta Plzeňanům i turistům pobyt a pohyb po městě usnadní a umožní jim skutečně poznat město i okolí. Podpoří ji bonusový program Bonus3Days, který soustřeďuje partnery z veřejné a komerční sféry. Pro první sezonu nabízí více než 55 partnerů a příležitost tři dny poznávat město a jeho památky nebo relaxovat a užívat kulturní nabídku. Partnery jsou například katedrála, synagoga, galerie, divadlo, Plzeňský Prazdroj, zámky Kozel, Bezdružice a Bečov, hrady Radyně a Švihov, klášter Kladruby, restaurace a penzion U Salzmannů, Švejk restaurant, Parkhotel Plzeň, Hotel Continental, Hotel Plzeň, KWK Fit studio, Autocamp Ostende a Aeroklub Plasy.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio