Plzeňská Škoda Transportation zaplatí provoz sportovní areálu v Plzni pod vodárnou

20. duben 2012

Generálním partnerem plzeňského Škoda Sport parku bude i nadále společnost Škoda Transportation. Firma městskému obvodu Slovany, který areál vybudoval a provozuje, přislíbila finanční podporu na další tři roky. Smlouvu podepsal šéf Škody Transportation Josef Bernard a starosta obvodu Lumír Aschenbrenner.

Každoročně dá Škoda Transportation obvodu 444 tisíc korun. Peníze půjdou například na úklid, údržbu zeleně a mobiliáře včetně sportovních prvnků. Díky této finanční podpoře může veřejnost využívat sportovní areál zdarma. Během let 2004 až 2014 investuje plzeňská škodovka do Škoda Sport parku bezmála pět a půl milionu korun.

Škoda Sport park, kde možné provozovat na dvě desítky různých sportů, je hojně navštěvovaným a oblíbeným sportovištěm, v létě sem zavítají tisíce lidí denně. Od roku 2010 si tu mohou návštěvníci parku také zapůjčit veškeré sportovní vybavení, například in-line brusle, sedmimílové boty, badminton, frisbee nebo lezecké vybavení. Lanové centrum je jedinou zpoplatněnou atrakcí parku.

Lezecká stěna a lanové centrum ve Škoda Sport parku v Plzni

Plocha parku je už plná, ale obvod plánuje vybudovat na louce vedle sportovního areálu odpočinkovou zónu. Za 7,5 milionu korun by tu měla vzniknout dvě jezírka a okolo zelená zóna s lavičkami. Jezera by měla být samočisticí, napájena vodou z řeky a také plnit protipovodňovou funkci jako retenční nádrž. Obvod chce na tuto akci získat státní dotaci, pokud se to podaří, začalo by se stavět v příštím roce. V současné době buduje obvod ještě další sportovně-relaxační areál na Božkovském ostrově.

autor: lum
Spustit audio