Plzeňský lidový soubor a BROLN vystoupí na společném koncertě

24. září 2023 09:31, aktualizováno

Plzeňský lidový soubor slaví 70. narozeniny, přijďte to oslavit s námi! Slavnostní koncert proběhne 11. října od 18 hodin v Divadle Alfa v Plzni. Jako host navíc dorazí vynikající Brněnský rozhlasový orchestr lidových nástrojů (BROLN).

Plzeňský lidový soubor a BROLN: Živé legendy českého a moravského folkloru

„Plzeňský lidový soubor a BROLN: Živé legendy českého a moravského folkloru“ – to je název slavnostního koncertu, který se připravuje a který proběhne v Divadle Alfa v Plzni. Na slavnostním koncertu zazní hudební úpravy českých a moravských lidových písní a skladby autorských osobností ze zlatého fondu archivu Českého rozhlasu v podání současných sólistů PLS a BROLN. Večer bude také veřejnou rozhlasovou nahrávkou Českého rozhlasu Plzeň.

Koncert je zároveň dárkem pro naše posluchače ke 100. výročí Českého rozhlasu. Vstup je proto ZDARMA s platnou místenkou. (Místenky si můžete vyzvednout na recepci ČRo Plzeň na náměstí Míru 10 v Plzni). Těšíme se na vás!

Za finanční podporu koncertu děkujeme: Českému rozhlasu, Plzeňskému kraji, Městskému obvodu Plzeň 4 a Nadaci 700 let města Plzně.

autor: Michaela Vondráčková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio