Plzeňští hokejisté vyjeli na led

Plzeňští hokejisté si zvykají na novou výstroj a nové brusle. Po pondělních fyzických testech zahájili včera přípravu na ledě.

Fyzické testy dopadly u většiny hráčů dobře. „I když samozřejmě ještě musíme počkat na přesnější výsledky. U někoho to bylo horší, do začátku extraligy je ale ještě spousta času, takže v srpnu hráči dostanou individuální plány, aby mohli dotrénovávat. Na konci srpna ještě určíme některé, kteří pojedou na kontrolní testy do Prahy znovu," řekl kouč Ladislav Čihák.

První led bolí

Podobně jako náročnou letní přípravu na suchu plnou posilování berou i zvykání si na novou výstroj hráči poměrně smířeně. „Já mám všechno nový, od ponožek až po helmu, betony, rukavice. V tom se moc nedá hýbat, ale zhruba po týdnu by to měla změknout,“ popsal gólman Dominik Frodl. První tréninky na ledě s napětím sledují také fyzioterapeuti a maséři. Právě tohle je totiž období, kdy mají podle maséra Jakuba Vaise asi nejvíc práce. „V tomhle období trpí nejvíc nohy: chodidla, lýtka. Hodně se bruslí, k puku se zatím moc nedostanou,“ popsal.

Chrániče jdou obrousit, brusle vypéct aby kotníky tolik nebolely. Jenže ani to mnohdy nepomůže. Útočník Václav Nedorost se zkušenostmi z NHL nebo KHL vnímá hokejové nepříjemnosti s nadhledem: „Čtyři měsíce člověk nebyl na ledě, navíc je horko. Já jsem při tréningu dal snad jen jeden gól.“

Do přípravy na ledě se společně s Indiány zapojili už tradičně i další ex Západočeši. Třeba útočník Jan Kovář nebo gólman Pavel Francouz. První přípravný zápas sehrají Indiáni 2. srpna doma proti Českým Budějovicím. Západočechy čeká také vystoupení v Lize mistrů.

autoři: jnm , Michaela Svobodová | zdroj: ČTK
Spustit audio