Podnikatelské inkubátory dostaly zelenou

Výstavbě podnikatelských inkubátorů v Sokolově už nic nebrání. Ministerstvo pro místní rozvoj odsouhlasilo dodavatele stavby a v nejbližších týdnech se začne stavět. Projekt za 80 miliónů korun, na který 75 procenty přispěla Evropská unie, má vytvořit chráněné prostředí pro začínající podnikatele. Jak konstatoval sokolovský místostarosta Jaromír Dvořák, radnice už registruje první vážné zájemce.

V šestici podnikatelských inkubátorů lokalitě Husitská - Vítězná by mohlo najít práci od 50 možná až do sta lidí. Právě počet pracovních míst je nejdůležitějším kritériem při výběru zájemců. Podle Dvořáka dosud přihlášení zájemci plánují v inkubátorech převážně drobnou výrobu.

Jasné jsou už i ceny pronájmu i podmínky, za kterých budou moci podnikatelé v budoucnu prostory odkoupit. Za prostory v prvním podlaží budou městu platit 800 korun za čtvereční metr ročně, ve druhém podlaží polovinu. Po pěti letech pak mohou budovy odkoupit za polovinu pořizovacích nákladů stavby, od které se odečte výše zaplaceného nájmu.

Výroba
autor: Jiří Brechličuk
Spustit audio