Policejní preventisté připravili únikovou hru pro děti přímo na ředitelství v Plzni

12. únor 2024 19:40

Jaké metody se používají při vyšetřování? Na co se zaměřit a jak získat další indicie vedoucí k odhalení pachatele? Tak přesně to se dozvědí děti v interaktivní únikové hře, kterou pro ně připravili krajští policejní preventisté.

Policejní úniková hra pro děti

Vypátrat pachatele, který ohrožuje obyvatele krajského města. Takové je zadání interaktivní únikové hry, kterou pro děti přímo v budově krajského policejního ředitelství v Plzni připravili policejní preventisté. Děti při ní musejí spolupracovat, zapojit logické myšlení a za pomoci postupů a metod, které využívají i skuteční kriminalisté, odhalit indicie, jež je dovedou až k pachateli.

„Hru jsme se snažili co nejvíce připodobnit k reálnému případu. Při tvorbě úkolů probíhaly konzultace s jednotlivými policejními odděleními,“ popisuje preventistka Veronika Hokrová. A jaká byla vůbec motivace pro vytvoření únikové hry? „Pravidelně chodíme do škol, děláme různé přednášky a děti už nás dobře znají. Proto jsme jim chtěli přinést něco nového, originálního, s čím se třeba u policie ještě nesetkali.“

Úniková místnost je pro děti za odměnu. Dostanou se do ní totiž vždy nejúspěšnější řešitelé „kybertestu“, který při přednáškách ve školách rozdávají preventisté. Další odměna na ně čeká i přímo na ředitelství, ale to jen v případě, že se podaří během hry odhalit pachatele.

autoři: Jitka Englová , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio