Policisté chystají další Speed Marathon. Místa, kde budou měřit rychlost, vyberou sami občané

7. březen 2023 19:53, aktualizováno

Policisté v Plzeňském kraji se opět zaměří na lokality, kde řidiči jezdí příliš rychle, a to v rámci dalšího ročníku celorepublikové akce Speed Marathon. Cílem je především snížit nehodovost a zvýšit bezpečnost provozu. Problémová místa mohou vybírat sami občané

„Jedná se o jednodenní dopravně-bezpečnostní akci, při které se policisté zaměřují především na dodržování rychlostních limitů na určitých úsecích,“ uvádí policejní mluvčí Eva Červenková. „Na výběru konkrétních míst se může podílet kdokoliv, a to prostřednictvím hlasování na portálu Bezpečné cesty v průběhu celého března.“ Na webu stačí označit konkrétní místo, o němž si člověk myslí, že zde řidiči nedodržují maximální povolenou rychlost. Po ukončení hlasování policisté vyhodnotí nejčastěji vybírané úseky a určí, zda je na nich možné rychlost měřit.

V loňském roce policisté v rámci Plzeňského kraje kontrolovali například úsek dálnice D5 od Rozvadova po 41. kilometr, v Plzni Rokycanskou a Domažlickou ulici, na Tachovsku obec Trnová a městys Chodová Planá nebo na Klatovsku obec Vrhaveč či město Janovice nad Úhlavou. Na jaké úseky se zaměří letos, řidiči dopředu vědět nebudou. Znát budou jen datum akce – pátek 21. dubna.

autoři: Jakub Kabourek , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio