Pondělní kulturní echo

15. červenec 2013

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

Letní kino na Lochotíně v Plzni dává mysteriozní drama Atlas mraků s Halle Berryovou a Tomem Hanksem v hlavních rolích. Začátek je tradičně v 21.30.

Kdo by neznal filmový evergreen o dvou muzikantech v ženském převleku, krásné zpěvačce a gangsterech s nevyřízenými účty. Ano, to je film Někdo to rád horké s Marilyn Monroe v hlavní roli. Tuto filmovou klasiku uvádí plzeňský multiplex Cinestar v 19:15 hod.

Cinema City v Plzni z mnoha snímků nabízí například americký akční film Pacific Rim - Útok na zemi. Stejné filmové představení je pak k vidění od 20 hodin i v sokolovském kině.

Největší rockové hity 60. - 90. let hraje skupina X-Cover a právě ta dnes od půl osmé večer vystoupí na zahradě Měšťanské Besedy v Plzni.

Do Národopisného muzea v Plzni můžete zajít na výstavu 95 let československého letectva, která připomíná jeho historii od vzniku až po současnost. Vystaveny tam jsou například historické letecké mapy z roku 1933, originální uniformy čs. Pilotů, které nosily u Královského letectva RAF, a mnoho dalšího.

V klášterním kostelu sv. Antonína Paduánského v Sokolově dnes v 18 hodin začíná vernisáž výstavy Heřman Kouba: Reliéfy pro křížovou cestu a Jarmila Koubová: Gobelíny. V doprovodném programu bude recitovat herec Luděk Munzar Výstava potrvá až do 25.srpna a vstup na ní je volný.

Celý červenec můžete v městské knihovně v Ostrově nad Ohří k navštívit výstavu fotografií s názvem Fototoulky krušnohorskou přírodou. Autory fotografií jsou Lenka Křížová a Miloslav Křížek.

Spustit audio

Více z pořadu