Pondělní kulturní echo

22. červenec 2013

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

Letní kino na Lochotíně v Plzni uvádí německo-americký snímek Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic. Podtitul filmu "pomsta je sladší než perník" dává tušit pěknou akční podívanou. Začátek je tradičně v 21:30.

Plzeňský multiplex Cinema City například dává sci-fi snímek Pacific Rim-Útok na Zemi. Stejný film, ve kterém se z moře vynoří obrovské příšery a pustí se do války s lidstvem, uvádí i plzeňský Cinestar a také kino Svět v Chebu.

Do klatovského kino Šumava můžete od 20 hodin zajít na americké drama Před půlnocí.

Plánský biograf dává rovněž od osmi večer dokumentární snímek režisérky a scénáristky Heleny Třeštíkové Život s Kašparem.

Kino v Sokolově - to má na programu od 20 hodin americkou komedii Stážisti.

Immanuel Kant - přednáška o životě a díle tohoto velkého filozofa je pro vás připravena od 18 hodin v Nové Akropoli v Purkyňově ulici v Plzni.

Do Národopisného muzea v Plzni můžete zajít na výstavu 95 let československého letectva, která připomíná jeho historii od vzniku až po současnost. Vystaveny tam jsou například historické letecké mapy z roku 1933, originální uniformy čs. pilotů, které nosily u letectva RAF, a mnoho dalšího.

V klášterním kostelu sv. Antonína Paduánského v Sokolově je k vidění výstava: Heřman Kouba - Reliéfy pro křížovou cestu a Jarmila Koubová - Gobelíny. Výstava potrvá až do 25. srpna a vstup na ní je volný.

Až do konce července můžete v městské knihovně v Ostrově nad Ohří k navštívit výstavu fotografií s názvem Fototoulky krušnohorskou přírodou. Autory fotografií jsou Lenka Křížová a Miloslav Křížek.

V galerii G4 v Chebu probíhá výstava fotografií Terezy z Davle z cyklu "Česká fotografie".

Spustit audio

Více z pořadu