Pondělní Noční linka: Chutě
Ani za nic byste jako malí nepolkli plíčky na smetaně? S každým soustem halušek s bryndzou vás museli nahánět kolem stolu? A z jakých chutí se vám dělávalo mdlo?
A co dnes - chutě se vám časem změnily, nebo je jediná lžíce omáčky se zelenými fazolkami, dršťkové polévky nebo brokolicového krému stále “za trest”?
O tom, jak přicházíme chutím na chuť, jak se naše chuťové preceptory mění a vyvíjí, a jaký to může mít dopad, třeba při první společné večeři, kterou připravila vaše partnerka či partner, si dnes můžete v Noční lince povídat s Borkem Kapitančikem na telefonu 731 800 900. Psát můžete na e-mail linka@rozhlas.cz nebo do webového formuláře níže.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.