Poohří se v rámci Krajinné výstavy musí do měsíce zazelenat

25. duben 2006

Zahradnické práce začaly naplno v prostorách chystané přeshraniční Krajinné výstavy, kterou Cheb připravuje společně s německým Marktredwitz,. Kvůli dlouhé zimě se přípravy posunuly téměř o měsíc. Podle vedení chebské radnice se ale termín dokončení - 24. květen, podaří stihnout. Zahradníci musejí do té doby připravit nejen travnaté plochy, ale i tematické květinové zahrady evropských zemí či stromové aleje. Celé Poohří, kde se bude hlavní část Krajinné výstavy v Chebu konat, se má do měsíce zelenat.

Podle slov Michala Pospíšila, který má přípravu výstavy na starosti, tráva se nemohla vysadit dřív, protože by posloužila spíš jako krmivo pro ptáky. Část trávy bude navíc položena v podobě drnového koberce.

Logo

Areál už byl také oplocen. Části obyvatel Chebu se to ale nelíbí. Podle místostarosty Pavla Vanouška je ale oplocení nutné z několika důvodů. Jednak v areálu nyní probíhají intenzivní stavební práce a také je třeba zabránit devastaci už vybudovaných zařízení. Navíc příjem ze vstupného je jediná možnost, jak alespoň část nákladů získat zpět.

Oplocení zůstane v Poohří jen po čtyři měsíce trvání výstavy. Poté bude vše otevřeno veřejnosti. Podle místostarosty je výstava metodou, jak ještě donedávna zdevastované území vrátit ve zcela nové podobě lidem, i když údržba nových ploch bude radnici stát statisíce.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio