Představením Letem světem s kabaretem začíná sezona v plzeňském Divadle Pluto

7. září 2020 10:35

Plzeňské Divadlo Pluto je jediným soukromým divadlem v západních Čechách. Teď je i jediným, které dostalo výjimku od krajských hygieniků a návštěvníci během představení nemusí mít roušku. A navíc sezona divadla právě dnes (7.9.) začíná.

Tuto výjimku Divadlu Pluto udělila Krajská hygienická stanice Plzeňského kraje kvůli netradičnímu rozložení hlediště. Diváci zde totiž nesedí v řadách, ale u stolů, kde můžou také konzumovat občerstvení. „My samozřejmě dál divákům doporučujeme, aby si do divadla vzali roušky, protože se nebudou pohybovat jen v hledišti u stolů, ale také v prostorách šatny, toalet, foyer a tak dále, což jsou všechno vnitřní prostory, a tam platí předpisy tak, jak jsou aktuálně stanoveny ministerstvem zdravotnictví. V případě konzumace u stolu, ale platí tato výjimka,“ uvedl umělecký ředitel divadla Pluto Jiří Bláha.

Divadlo Pluto mělo dnes původně sezonu odstartovat představením Uzloviny, tedy kabaretem Radima Uzla. Kvůli podezření na onemocnění Covid-19 u známého sexuologa, ale muselo být podle Jiřího Bláhy narychlo nahrazené představením Letem světem s kabaretem.

„V dalších týdnech a měsících ale doufejme, bude vše platit tak, jak bylo domluvené. Už v říjnu budeme mít tradiční minifestival Česky hezky, v rámci kterého přivítáme řadu hostů, například Zdeňka Trošku nebo Miroslava Hanuše. Obnovení se také dočká představení Paparazzi s Lukášem Langmajerem. A po této sezoně bychom ještě chtěli odpremiérovat dvě hry, a to tradiční komedii Blbec k večeři, a potom jeden kabaret složený z nejlepších scének Karla Šípa s názvem Šípoviny,“ popsal program Divadla Pluto Jiří Bláha.

Bližší informace najdou zájemci na webových stránkách divadla Pluto.

autoři: Jan Markup , jik | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio