Procházky kolem Hnačovského rybníka zpestří nové informační tabule

16. květen 2015

Hnačov chce v této letní sezoně nabídnout hned několik novinek, lidem mají přinést zábavu a upozornit je na zajímavosti

Hnačov na Klatovsku dokončuje novinky pro nadcházející letní sezonu. V areálu kempu například buduje nové podium, na kterém se v létě odehraje několik koncertů a vystoupení. Ta hlavní novinka ale potěší celoročně. V okolí rybníka tady totiž vyznačili nový vycházkový okruh. I když na koupání v Hnačovském rybníku se lidé kvůli kvalitě vody moc spoléhat nemohou, to, že se v jeho okolí projdou krásnou přírodou, platí vždycky. A díky novým informačním tabulím se teď dozvědí i spoustu zajímavostí.

„Tabule jsou umístěny vždycky na nějakém významnějším místě. Vidíme tady podle mapky, že těch tabulí je celkem sedm a pak je tam ještě několik tabulí, které se týkají fauny a flóry. Okruh bude postupně ještě dále tabulemi doplňován," upřesnil místostarosta Hnačova Jiří Šebesta.

Zastavení číslo jedna označuje Hnačovský kemp. Páté zastavení pak zase představuje přímo samotný Hnačovský rybník, je z něj totiž na celý rybník dobrý výhled. Další z tabulí se věnuje třeba historii obce Skránčice nebo básníku Rudolfu Mayerovi, který se u Hnačova narodil.

„Tadyhle kousek dál je studánka a tam se taky ještě počítá s nějakou cedulí a hezky se zastřeší, aby to trošku i vypadalo," dodal Jiří Šebesta.

Hnačovský okruh potěší i dobrodružné povahy

Návštěvníky potěší také lávka, která vznikla loni a díky které lidé projdou okolo rybníka suchou nohou. V těsné blízkosti této lávky je ostrůvek, který by se měl s lávkou propojit.

„Aby to neměli návštěvníci tak jednoduché, tak ho propojíme jenom dvěma napnutými lany a bude na každém, jestli se k tomu ostrůvku raději probrodí, nebo to zkusí po těch lanech," popsal záměr Šebesta.

Nově vyznačený hnačovský okruh má celkem 6 kilometrů a bez problémů by ho měly zvládnout i rodiny s malými dětmi.

autoři: sch , en
Spustit audio