Řasokoule jsou ještě méně náročné na péči než vzdušné rostliny

17. srpen 2020

Designérka pokojových rostlin Simona Bratršovská svůj koníček proměnila v zaměstnání. Jak říká, pokojovky v poslední době zažívají obrovský comeback.

Zájem je o rostliny, které pěstovaly už naše babičky, ale také o netradiční pokojovky. Mezi ně patří vzdušné rostliny, kterým k životu stačí vzdušná vlhkost, nemusíte je tedy sázet do země ani zalévat. Podle Simony Bratršovské tyto rostliny potřebují jenom čas od času ponořit do misky s odstátou vodou a po napití nechat uschnout zavěšené tak, aby se zbavily zachycených kapek.

Ve skleněných nádobách se pěstují řasokoule. To jsou naopak vodní rostliny, přesněji jde o druh zelené řasy. Spokojené budou na světlém stanovišti ve studené vodě, kterou jim budete pravidelně po jednom nebo dvou týdnech měnit. Občas byste se s nimi měli „pomazlit“, tedy poválet je, aby si udržely svůj vzhled mechové koule.

Kde nakupovat pokojové rostliny a podle čeho je vybírat? Co znamenají symboly na štítcích u nich? Kdy a jak pokojovky přesazovat? Poslechněte si poradnu Co vás zajímá.

autor: Soňa Vaicenbacherová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio