Relaxační minifestival ve Stříbře nabídl bubnování, jógu a bosé nohy

17. červen 2022 14:40, aktualizováno

První ročník Relaxačního festivalu si vyzkoušeli ve Stříbře. Jak název napovídá, šlo o odpočinkové odpoledne ve stříbrských Minoritských zahradách. Právě tam se odehrával den plný hudby, jógy, divadla, domácího občerstvení, nechyběla ani přednáška či zpěv a bubnování.

"Lidé pořád někam spěchají a pak je vídám unavené, zesláblé. Potřebují se naučit odpočívat, zažít den, kdy nic nedělají, chodí bosky v trávě, poslouchají ptáky, les, nebo nějakou hudbu. A právě o tom ten festival je. Kdo chtěl, tak si tu vyzul boty, rozložil deku do trávy, objednal si jídlo, pití a mluvil s ostatními, nebo je poslouchal a relaxoval. Měli jsme tu zajímavý program a já doufám, že si každý vybral to své, nač bude vzpomínat a snad zase za rok přijde. Už teď mám velké plány,“ uvedla hlavní organizátorka Dana Váchová.

V zahradách byl prostor pro odpočinek, cvičení, vystoupení, děti si užily her či malování na obličej, velký ohlas měla i výuka bubnování. Divadlo, kde byl veden monolog herečky Miriam Petrové, sklidilo obrovský úspěch. Nechyběla ani meditace, malování kamínků, nebo přednáška prof. Jana Raka. Na příští rok by organizátorka ráda pozvala herce Jaroslava Duška.

autor: Martina Sihelská | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio