Rok prošlou hořčici bychom konzumovat neměli

Kontrola potravin (ilustrační foto)
Kontrola potravin (ilustrační foto)

„Dnes jsem si přečetla na internetu, že například mouka, káva, med nebo hořčice vydrží třeba i rok po době trvanlivosti a že bychom je neměli vyhazovat a klidně zkonzumovat.“ Tento dotaz napsala do pořadu Poradíme vám posluchačka Marie. JUDr. Pavlína Lehká z regionálního inspektorátu SZPI v Plzni to rozhodně takto jednoznačně nevidí.

Je třeba posoudit vůni, barvu a konzistenci výrobku. Nehledě na to, že některé plísně pouhým okem neuvidíte a konzumovat takový výrobek by bylo riskantní. Z tohoto pořadu se mimo jiné také dozvíte více o tom, jak se nejčastěji zkresluje kvalita medu nebo jaká je kvalita dovozové zeleniny. Dostalo se i na některé zavřené restaurace, které doplatily na nečistotu, nepořádek a nedodržování základních hygienických pravidel.

Spustit audio
autor: Iva Kokešová|zdroj: Český rozhlas

Související