Rokycany testují nový varovný systém

21. srpen 2020 11:35

Město Rokycany spustilo nový varovný systém. V těchto dnech město systém testuje a probíhá zkušební provoz. Je také potřeba doladit zvuk jednotlivých hlásičů.

Nový městský rozhlas má město Rokycany. „Ten původní rozhlas nebyl po celém městě a nebyl moc slyšet, nebylo mu dobře rozumět,“ řekla mluvčí města Tereza Maixnerová. „Nyní pokrývá rozhlas celé Rokycany, jeho součástí je vysílací pracoviště nebo také možnost připojení se přímo z kanceláře starosty,“ dodala.

Hlásiče nového rozhlasu jsou obousměrné, takže když na některém hlásiči dojde k poruše, hned se o tom dozví pracovník vysílacího pracoviště. „Vysíláním budeme informovat občany o odstávkách vody a elektřiny nebo budeme vysílat pozvánky na kulturní akce,“ řekla Maixnerová.

Lidé se mohou přihlásit k odběru hlášení na mail

Nový varovný systém přišel na 10 milionů korun a 7 milionů pokryly dotace. Od 11. srpna do dneška je ve zkušebním provozu, který by měl odhalit například málo hlasité hlásiče. Závady mohou lidé oznámit pomocí jednoduchého formuláře na webových stránkách města. Tam si také mohou zpětně dohledat všechna hlášení nebo se přihlásit k odběru hlášení mailem či SMS zprávou.

autoři: Lukáš Milota , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio