Rošťáky
podle paní Marie ze Starého Lázu
Suroviny:
1kg kotlet (hovězí plátky, kuřecí maso)
1 lžička soli
1-2lžičky maggi
2 lžíce solamylu
2 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička pepře
1-2lžičky worčestru
2 vejce
Postup:
Z uvedených surovin připravíme marinádu, do které namáčíme plátky kotlet silné 1/2cm. Kotlety necháme v lednici odležet 24 hodin, poté je na rozpáleném oleji opečeme a servírujeme.
Přílohy: bramborová kaše, brambory, chléb
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.