Rychlá pizza
Rychlá pizza
podle receptu Květy Bodollové
Suroviny:
1 kelímek bílého jogurtu,
1 kelímek (od jogurtu) polohrubé mouky,
0,5 kelímku sójové mouky nebo vloček,
sůl,
1 kypřící prášek do pečiva,
1 vejce.
Náplň - podle chuti:
plátky natvrdo vařených vajec,
kostičky slaniny nebo měkkého salámu,
plátky rajčat a paprik,
kečup apod.,
špetka tymiánu a organa,
tvrdý sýr.
Postup:
Do misky nalijeme bílý jogurt a kelímek použijeme na odměření mouky. Jogurt smícháme s moukou, práškem do pečiva, vajíčkem osolíme a dobře propracujeme. Těsto vylijeme do vymaštěné formy, poklademe náplní a pečeme, dokud těsto nezrůžoví. Před koncem pečení posypeme pizzu strouhaným sýrem a necháme rozpustit. V létě můžeme hotovou pizzu posypat čerstvými zelenými natěmi.
podle receptu Květy Bodollové
Suroviny:
1 kelímek bílého jogurtu,
1 kelímek (od jogurtu) polohrubé mouky,
0,5 kelímku sójové mouky nebo vloček,
sůl,
1 kypřící prášek do pečiva,
1 vejce.
Náplň - podle chuti:
plátky natvrdo vařených vajec,
kostičky slaniny nebo měkkého salámu,
plátky rajčat a paprik,
kečup apod.,
špetka tymiánu a organa,
tvrdý sýr.
Postup:
Do misky nalijeme bílý jogurt a kelímek použijeme na odměření mouky. Jogurt smícháme s moukou, práškem do pečiva, vajíčkem osolíme a dobře propracujeme. Těsto vylijeme do vymaštěné formy, poklademe náplní a pečeme, dokud těsto nezrůžoví. Před koncem pečení posypeme pizzu strouhaným sýrem a necháme rozpustit. V létě můžeme hotovou pizzu posypat čerstvými zelenými natěmi.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.