Skateboarďáci v Karlových Varech dostanou nový areál

Nový skatepark zbudují Karlovy Vary do konce letních prázdnin. Sportoviště vznikne u bývalé školy v městské části Bohatice. Město do něj investuje zhruba tři miliony korun a stavět bude společnost Eko Karlovy Vary, vybraná magistrátem ve veřejné soutěži z pěti uchazečů. Nový areál nahradí halu pro skateboard, která musela ustoupit stavbě silničního průtahu a místo v něm najdou i další sporty.

Sportovní areál v Bohaticích bude sice sloužit především pro skateboard, ale malou tréninkovou plochu získají například fotbalisté a v provozu je už hřiště na hokejbal. Uvažuje se také o zpevněné dráze pro bruslaře na kolečkách.

U rampa

Kde umístit areál pro sportovní aktivity, kterým se v současné době věnuje značný počet mladých lidí, hledal magistrát poměrně dlouho. Několik vybraných míst musel z různých důvodů postupně zavrhnout. Areál pro vyznavače skateboardů a in-line bruslí měl ale původně stát ve čtvrti Drahovice. To se ale nezdálo protidrogové komisi. Kvůli nesouhlasu hygieniků nevyšel ani záměr na stavbu skateparku u zimního stadionu. Byl by v těsné blízkosti velmi frekventovaného silničního průtahu. Bohatice se ale zdají vhodné všem, s jeho umístěním souhlasilo i zastupitelstvo.

Poté, co museli příznivci skateboardů vyklidit své útočiště v hale Na Rozcestí, museli docházet za překážkami na různá místa. Například U-rampa skončila v areálu koupaliště Rolava, další překážky byly provizorně umístěny na malém hřišti v Tuhnicích. Kvůli špatným podmínkám přišly loni Karlovy Vary o možnost pořádat jeden ze série závodů Českého poháru ve skateboardu. To vše by se ale mělo změnit po otevření nového areálu.

skateboard
autor: Andrea Bocková
Spustit audio