Škvarkové placky
podle paní Anny.
Suroviny:
80 dkg brambor
10 dkg škvarků
1 vejce zhruba
15 dkg polohrubé mouky
2 až 3 stroužky česneku
majoránku
sůl
Postup:
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a prolisujeme. Přidáme nadrobno nakrájené škvarky, vejce, rozetřený česnek, špetku rozemnuté majoránky, sůl a tolik mouky, aby vzniklo nepříliš tuhé těsto. Rychle je propracujeme a tvoříme malé placičky, které naskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Upečeme v předehřáté troubě po obou stranách, tedy v polovině pečení obrátíme. Podáváme k pivu, bílé kávě nebo s bramborovou polévkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.