Smlouva o dodávkách uhlí pro Plzeňskou teplárenskou v příštím desetiletí bude podepsaná v lednu

29. prosinec 2011

V Plzni bude dlouhodobě zajištěna nízká cena tepla. Garantují to desetileté smlouvy, které v lednu podepíší Plzeňská teplárenská, město Plzeň a vybraní dodavatelé uhlí - Sokolovská uhelná a společnost Carbounion.

Ceny tepla v Plzni porostou jen minimálně, v příštím roce se zvýší o vyšší DPH, každý rok ale porostou jen o inflaci.


Smlouva garantuje, že společnosti Sokolovská uhelná a Carbounion dodají společně každý rok do Plzeňské teplárenské 500 tisíc tun uhlí. Dodavatelé naopak požadují, aby byla teplárna dalších deset let stoprocentně vlastněna městem.

Je třeba upřesnit, že desetiletý kontrakt začne platit, až budou podepsané dvě smlouvy. Jednu podepíší dodavatelé uhlí s teplárnou, druhou s městem. Smlouvy měly být původně stvrzené už 28. prosince. Dodavatelé s teplárnou už jsou dohodnuti a čeká se, až druhou ze smluv schválí plzeňské zastupitelstvo. Podle primátorova náměstka Petra Runda, se zastupitelé sejdou 19. ledna. Všechny strany se domluvily, že podepíšou obě smlouvy najednou.
SUAS i Carbounion městu i teplárně slíbily, že dodávka uhlí od 1. ledna poběží už v duchu parametrů nové smlouvy podle objednávek.

autor: lum
Spustit audio