Sobotní kulturní echo

13. červenec 2013

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

Kino Otava v Horaždovicích uvádí od 20 hodin dánskou komedii Nerada ruším.

Plzeňské multiplexy dávají kromě jiných snímků například novou českou komedii režisérky Alice Nellis Revival s Bolkem Polívkou, Miroslavem Krobotem a Karlem Heřmánkem v hlavních rolích. Stejný film promítá i kino v Sokolově.

Do klatovského kina Šumava můžete v 17 hodin zajít na komedii Já padouch 2.

V lochotínském amfiteátru bude v půl desáté večer k vidění Sněhurka a lovec, tak trochu jiné pojetí známé pohádky.

Ve stejném čase letňák, tj. od 21:30 v Domažlicích dává americký sci-fi film X-man. Kino Otava v Horaždovicích uvádí od 20 hodin dánskou komedii Nerada ruším.

V Holýšově pokračuje druhým dnem rockový festival Pekelný ostrov. Na open-air festivalu vystoupí například skupina Škwor, Harlej, Olda Říha s Katapultem nebo Xindl X.

Náměstí v Domažlicích dnes od 17:30 opět přivítá Bohemia Jazz Fest, největší jazzový festival v České republice. Představí se umělci z Finska, Dánska a Holandska a jak říká hlavní oraganizátor a světový jazzman Rudy Linka : „Hlavní ideou Bohemia Jazz Festu je představit hudbu každému". Vstup je zdarma.

Dnes v 18 hodin můžete v Chanovicích zajít do zámeckého parku na koncert Kubelíkova tria.

Tradiční Klatovská pouť a s ní spojený Mezinárodní folklorní festival probíhá dnes a ještě zítra v Klatovech.

Dnes se v Erpužicích na Stříbrsku koná Svatomarkétská pouť. Kromě tradičních pouťových atrakcí budou k vidění nově i loutková divadla, výtvarné dílny pro děti i komentované prohlídky barokního kostela.

Slavnosti piva se dnes konají v Nepomuku, a to již po jednadvacáté. Návštěvníci budou moci ochutnat produkty téměř všech pivovarů z Plzeňského kraje, ale i mnoha dalších.

Dnes a zítra můžete ještě v jáchymovské královské mincovně shlédnout výstavu Tajemné podzemí Krušnohoří.

Spustit audio

Více z pořadu