Sokolovská radnice spolupracuje se studenty

Odměnu až 10.000 korun za nejlepší řešení zadaných témat nabízí letos studentům středních škol z celé republiky sokolovská radnice. Mezi nimi je například grafická podoba internetových stránek města nebo využití parku pod vrchem Hard. Studentská řešení si zadala sokolovská radnice i loni. A podle vedení města byly studentské návrhy zajímavé.

Jak uvedl místostarosta Zdeněk Berka zajímavá byla například podoba loga města. Ze tří studentských návrhů se radě hodně líbily dva. Chce se ještě dohodnout s autory, zda by se jejich nápady nedaly zkombinovat. Studenti také navrhovali využití plochy uvnitř kruhových křižovatek a způsob propagace třídění odpadů. I tyto návrhy město zřejmě využije.

Letos radní chtějí po studentech návrh a zpracování dotazníkové akce o tom, co se místním i návštěvníků ve městě líbí a nelíbí, návrh grafické podoby městského webu, návrh typického městského suvenýru a návrh názvu, etikety a lahve pro městský likér. Studenti také mohou navrhnout městu využití svahu pod vrchem Hard, který radnice chystá jako další rekreační areál, zejména pro zimní sporty. Poslední téma je volné. Celkem radnice vyplatí na odměnách 40.000 korun.

Sokolov

Radní stanovili termín odevzdání na 30. červen, aby se návrhy mohly vyhodnotit ještě letos. Kromě studentů ze Sokolova, kteří se mohli zúčastnit loni, je tentokrát soutěž otevřena pro studenty z celé republiky.

autor: Jiří Brechličuk
Spustit audio