Soubor Kolofantí z Kolovče představuje horkou novinku: Lockdown

Kolovečtí ochotníci právě vyjeli s novou tragikomedií s názvem Lockdown. Scénář napsal Martin Volf, který divadelní soubor Kolofantí založil v roce 2010. Za tu dobu ochotníci odehráli řadu představení.

Děj divadelního představení se odehrává v jednom bytě, kde kvůli zákazu vycházení zůstanou uzamčení dva rozhádaní manželé, manželova milenka a manželčin placený společník. Do toho ještě vstupují příbuzní a sociální pracovnice s hodně živým dědečkem, který si už moc nepamatuje, za to mu sexuálně haraší. O veselé scénky tedy není nouze.

Ačkoliv se na představení lidé převážně smějí různým scénkám, podtext má připomenout realitu nepochopení mezi lidmi. Jak Martin Volf připomíná, lidé často dělají velké hlouposti, když se vzájemně nedokáží pochopit a hlavně si mnohé vysvětlit. A když jsou pak ještě náhle uvězněni v jednom místě, jako tomu bylo při covidové pandemii, může dojít k závažným krokům, kterých pak často lidé zpětně litují.

V Kolovči jsou všechna představení dopředu vyprodána. Takže jaro vám tuto podívanou nepřinese, ale Kolofantí slibují, že na podzim vyjedou na řadu míst našeho kraje, kde je větší divácká kapacita. Mimo jiné se plánuje vystoupení v Plasích, Kdyni, Domažlicích a dalších místech. Plánovaný přehled brzy najdete na sociálních sítích.

Spustit audio