Soutěžte s námi o knihu „Zvířecí hrdinové“

10. červen 2019

Jsou zvířata Vašimi věrnými průvodci a pomocníky? V týdnu od 10. června do 16. června máte v našem vysílání možnost zasoutěžit si o knihu přibližující osudy zvířecích záchranářů.

Poslouchejte naše rozhlasové vysílání a vyhrajte si svoji knihu:

Zvířecí hrdinové

Zvířecí hrdinové (Ben Holt)

Zvířata se nezřídka projeví i jako ochránci a pomocníci, kteří dokážou zachraňovat lidské životy. Právě o těchto případech pojednávají příběhy psích i jiných zvířecích hrdinů. Autor popisuje, jak pes pomohl hasičům při požáru, papoušek zahnal útočníka, prasátko ochránilo svého sedmiletého kamaráda před útočícím pitbulteriérem, kočka varovala majitele domu před požárem, klokan přivolal pomoc pro svého pána, který se zranil při bouři – kniha je plná často neuvěřitelných příběhů.

autoři: Martina Skutková , nkr | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.