Sportovní areál Prokopávka v Plzni nabízí nově nafukovací halu na beachvolejbal

16. únor 2023 18:04

Sportovní areál Prokopávka v Plzni nabízí zájemcům další moderní sportoviště. Jedná se o nafukovací halu se čtyřmi beachvolejbalovými kurty.

Zahrát si plážový volejbal i uprostřed zimy je tak pro Plzeňany zase o něco jednodušší. Náklady na vybudování tohoto sportoviště přesáhly 21 milionů korun. Samotní beachvolejbalisté nové hřiště vítají. O ta stávající je totiž extrémní zájem.

Písek, který pokrývá podlahu haly do výšky 50 centimetrů, je dovezený z Máchova jezera. Sportovci se v něm pohybují ve speciálních neoprenových botách. Součástí haly je šest osvětlovacích stožárů a díky zateplení se v ní dá hrát celoročně. „Hala je dvouplášťová a je napojená na centrální vytápění z Plzeňské teplárenské. Vytváří se tu velmi příjemné klima,“ uvedl primátor města Plzně Roman Zarzycký. Areál nabízí také moderní technické zázemí a venkovní sprchy.

Revitalizovaný sportovní areál Prokopávka otevřelo město Plzeň v červenci roku 2021 a postupně znovu ožívá. Nejvytíženějším sportovištěm je zatím podle Pavla Froňka, šéfa plzeňské TJ Lokomotiva, která areál provozuje, umělé fotbalové hřiště a poté vnitřní hala. Přáním do budoucna je pokračovat v druhé etapě rekonstrukce a vybudovat například multifunkční hřiště nebo hřiště pro plážový fotbal.

autoři: Jan Markup , abk
Spustit audio