Štěpánská hovězí pečeně
Štěpánská hovězí pečeně
Recept: Ivo Růžička - šéfkuchař v plzeňském Švejk restaurantu Tivoli
Suroviny:
750g hovězího masa zadního
3 vejce
sůl
pepř
2 cibule
hladká mouka
olej
voda nebo vývar na podlití
3 vejce
sůl
pepř
2 cibule
hladká mouka
olej
voda nebo vývar na podlití
Postup:
Hovězí maso opracujeme tak, aby nám vznikl podlouhlý váleček, který našpikujeme celým vejcem, nejlépe po celé délce. Svážeme provázkem. Cibuli nakrájíme najemno a uděláme si tmavě zlatý cibulový základ. Na něj vložíme hovězí maso, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka.
Pak maso vyjmeme a šťávu zahustíme jíškou. Procedíme, osolíme, opepříme. Maso krájíme na plátky s mozaikou vejce a podléváme omáčkou.
Příloha:
Houskový knedlík, rýže nebo bramborový knedlík.
Pak maso vyjmeme a šťávu zahustíme jíškou. Procedíme, osolíme, opepříme. Maso krájíme na plátky s mozaikou vejce a podléváme omáčkou.
Příloha:
Houskový knedlík, rýže nebo bramborový knedlík.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.