Štěpánská hovězí pečeně

Štěpánská hovězí pečeně
Recept: Ivo Růžička - šéfkuchař v plzeňském Švejk restaurantu Tivoli
Suroviny:
750g hovězího masa zadního
3 vejce
sůl
pepř
2 cibule
hladká mouka
olej
voda nebo vývar na podlití

Postup:
Hovězí maso opracujeme tak, aby nám vznikl podlouhlý váleček, který našpikujeme celým vejcem, nejlépe po celé délce. Svážeme provázkem. Cibuli nakrájíme najemno a uděláme si tmavě zlatý cibulový základ. Na něj vložíme hovězí maso, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka.
Pak maso vyjmeme a šťávu zahustíme jíškou. Procedíme, osolíme, opepříme. Maso krájíme na plátky s mozaikou vejce a podléváme omáčkou.

Příloha:
Houskový knedlík, rýže nebo bramborový knedlík.

archiv receptů
autor: šéfkuchař