Šumavské kempy hlásí průměrnou sezonu

Průměrná nebo dobrá, těmito slovy většinou hodnotí letošní prázdninovou sezonu provozovatelé šumavských kempů. I když sezona začala kvůli protiepidemickým opatřením později, na vrcholu prázdnin měly kempy většinou hostů dostatek.

Kempy na Šumavě mají za sebou slušnou sezonu, většinou ubytovaly dostatek hostů. I když možná méně než v minulém roce, kdy řada lidí kvůli pandemii, omezenému cestování a obavám z nákazy vyměnila dovolenou v cizině právě za týden v kempech. Po rozvolnění pravidel už se ale jejich obsazenost podobně jako před pandemií zase řídí spíše aktuálním vývojem počasí.

Proticovidová opatření většině lidí nevadí

Recepční v autokempu Antýgl Štěpán Horpeniak hodnotí sezonu jako dobrou, do kempu dorazilo letos dost karavanů. S karavanem sem přijel také Josef Plicka s manželkou. „Jsme ze severních Čech a po letech jsme zase poprvé na Šumavě. Jsme očkovaní, takže nám nevadí se prokazovat potvrzením,“ zhodnotil.

Kemp Antýgl na Šumavě

Annín, nejstarší autokemp v republice, navštívila také paní Dana Benetková s celou rodinou. „Jsme z Klatov, takže to máme nedaleko, můžeme sem tedy jezdit častěji. Šumava je krásná a teď už je tu méně lidí,“ myslí si. Provozovatel annínského kempu Josef Bureš zhodnotil, že letos přijelo o něco méně lidí než vloni. „Lidé už mohli do zahraničí a návštěvnost ovlivnilo nejisté počasí,“ uvedl.

Některé kempy mají otevřeno i v září

Většinou se podle provozovatelů kempy vrátily k obsazenosti, jakou měly v minulých letech. Průměrnou obsazenost měl kemp v Klášterském mlýně, nadprůměrně obsazený v červenci, ale zato méně v srpnu, byl kemp v Novém městečku. Slušnou sezonu mají za sebou v kempu v Radešově, ten je už ale letos uzavřený. Další šumavské kempy mají otevřeno do konce září a těší se třeba na houbaře.

autoři: Lukáš Milota , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio