Tipy na víkend v Plzeňském kraji: Animánie, Noc divadel nebo Rock Sympho Show

Tento víkend můžete vyrazit festival Animánie nebo do Domažlic na vánoční jarmark. Speciální nabídka je také spojena se 17. listopadem. Podívejte se na naše tipy a pozvánky.

Výstava Plnou parou vpřed! Lodě a plavba v českém malířství 1850-1950

Vnitrozemská plavba v Čechách představuje vděčné a dosud jen málo prozkoumané téma. Ve třech tematických celcích představuje výstava často známé obrazy, jejichž témata jsou poprvé věrohodně identifikována. Nechybí ani legendární parník Primátor Dittrich, jak jej zachytil Josef Šíma. Počátky plavby na Vltavě a Labi, stavba lodí v Čechách, rozvoj paroplavby na Vltavě a její přerod z hromadné dopravy na turistickou atrakci, to jsou hlavní témata výstavy ve výstavní síni 13 v Pražské ulici v Plzni.

Animánie

Do neděle 19. listopadu běží v Plzni festival Animánie. Na desítky promítání animovaných filmů z Čech i zahraničí můžete zajít do kulturního centra Moving Station. Opět se můžete těšit na filmy od dětí a mladých tvůrců z celého světa, animované filmové novinky i archivní lahůdky. Nechybí animační dílny a game zóna. Na své si přijdou i pedagogové a jedinci bažící po filmovém vzdělávání, kteří se chtějí inspirovat a přiučit od profesionálních filmařů.

Svatomartinský košt v Plzni

České festivaly vína vás zvou na 4. ročník Svatomartinského koštu v Plzni. V příjemném prostředí Křižíkových sadů na vás čeká 14 tuzemských vinařství, u jejichž stánků budete moci ochutnat první vína ročníku 2023. Kromě vína se můžete těšit na občerstvení v podobě husího a kachního menu. Svatomartinský košt se koná v pátek 17. listopadu od 11 do 19 hodin.

Manětínský divadelní podzim

Manětínský divadelní podzim

Tradiční akce proběhne od 17. 11. do 19. 11. v Kulturním domě Manětín. Představí se soubory z Manětína, Horní Břízy, Kožlan a další. Vstupné na všechna představení je dobrovolné.

Domažlický vánoční jarmark

Domažlický vánoční jarmark místních řemeslníků se koná již tradičně v Základní umělecké škole Jindřicha Jindřicha v sobotu 18. listopadu od 9 do 16 hodin. Těšte se na bohatou nabídkou adventních i vánočních dekorací, originálních dárků, šperků, kabelek i oblečení. Nebudou chybět perníčky ani tvoření pro děti.

Noc divadel

Noc otevřených divadel a výjimečných zážitků je součástí evropského projektu European Theatre Night, který prezentuje divadlo tvořivým způsobem v netradiční formě vždy třetí listopadovou sobotu. Institut umění – Divadelní ústav koordinuje Noc divadel v České republice již od roku 2013. Největší divadelní svátek každoročně nabízí noční prohlídky, divadelní dílny, diskuze s tvůrci, představení a performance – zdarma nebo za symbolické vstupné. Projekt má potenciál zviditelnit nejen jednotlivé divadelní scény, ale i české divadlo jako takové v povědomí diváků. O programu v sobotu 18. listopadu v Plzni čtěte zde.

Rock Sympho Show

Přijďte si poslechnout legendární rockové hity 20. a 21. století v originální reinterpretaci inovativního crossoverového orchestru PRIME ORCHESTRA. 35 hudebníků a zpěváků uvede v neděli 19. listopadu od 15 hodin slavné hity skupin Nirvana, Beatles, Deep Purple, Queen a dalších. Zváni jste do Parkhotelu Plzeň.

Miroslav Donutil v Plzni

Populární herec Miroslav Donutil přiváží do Plzně svůj nový program Na kus řeči. Můžete se těšit na jeho neuvěřitelné historky, dojemné příběhy a nezapomenutelné zážitky, podané s jeho typickým humorem. Miroslav Donutil vás zavede do světa filmu, divadla a šoubyznysu vůbec, ale nejen tam. Jeho schopnost vyprávět příběhy je jedinečná. Přesvědčit se můžete v neděli 19. listopadu od 19 hodin v KD Šeříkovka v Plzni.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Související