Tipy na víkend v Plzeňském kraji: festival PC her v DEPU2015 nebo otužilci na Boleváku

Tento víkend můžete zajít do DEPA2015 na festival PC her. Otužilci pořádají karneval na Velkém boleveckém rybníku a plzeňská zoo láká na snížené vstupné pro školáky, kteří dostali vysvědčení. Podívejte se na naše tipy a pozvánky.

Festival CO.CON

V DEPO2015 se v sobotu 3. února koná festival CO.CON, a to od 10 do 18 hodin. Láká fanoušky PC i deskových her, komiksů, mangy, fantasy i sci-fi. Kromě veletržní části se návštěvníci mohou těšit na herní halu a přednášky. Prohlédnout si také mohou výstavu Zaklínačský svět tvořenou komunitou cosplayerů tohoto celosvětového knižního hitu. Připravena je lučištnická střelnice, bojová aréna, alchymistická dílna i stoly pro duely v karetní hře Gwint. Herna nabídne to nejlepší od retro arkádových automatů či pinballu přes herní konzole až po závodní simulátory. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet také virtuální realitu. Herní zóna je věnována i deskovkám. V areálu bude možné potkat i postavy z Pána Prstenů nebo Star Wars.

Černický masopust

Černice zvou na tradiční masopust

Městský obvod Plzeň 8 Černice zve na tradiční masopust. V sobotu 3. února vás čeká masopustní jarmark, ukázky řemesel, zabijačkové speciality i na průvod maškar. K tanci i poslechu zahraje plzeňská kapela Sekvence. Masopustní trhy na Selské návsi budou otevřeny od 10 do 18 hodin. Průvod maškar odstartuje v 15 hodin od mateřské školy ve Vltavínové ulici.

Ornitologická vycházka

Ornitologická vycházka ve Stříbře u příležitosti Světového dne mokřadů se koná v sobotu 3. února. Budou se pozorovat volavky, skorce, ledňáčci, či vzácnější druhy kachen. Při vhodném počasí proběhne ukázka kroužkování. Sraz je v 9:50 na náměstí před radnicí, konec vycházky je u silničního mostu přes Mži,. Sedmikilometrovou trasou provede Martin Liška z Muzea Českého lesa v Tachově. Vlastní dalekohled výhodou.

Karneval otužilců

Na pláži Ostende u Velkého boleveckého rybníka se v sobotu 3. února od 14 do 16 hodin uskuteční 2. ročník Karnevalu otužilců. Návštěvníci se mohou těšit na otužování a povídání o něm, spoustu masek a školu tance v podání skupiny Tanec v Plzni. Stejně jako v loňském roce nebude chybět soutěž o nejlepší masku. Vstupné je dobrovolné, výtěžek půjde neziskové organizaci Maminy s rakovinou.

Čtěte také

S vysvědčením do zoo

Zoologická a botanická zahrada města Plzně má dárek pro školáky k ukončení pololetí. Pokud děti ze ZŠ ukážou své čerstvé pololetní vysvědčení na pokladnách plzeňské zoo, budou mít prázdninové vstupné ve výši 50 Kč. A to od pátku 2. do neděle 4. února.

Pocta Antonínu Dvořákovi

Muzeum jižního Plzeňska v Blovicích zce na koncert, který se uskuteční v sobotu 3. února od 16 hodin v kapli sv. Ondřeje na zámku Hradiště. V rámci Roku české hudby 2024 připomíná ve spolupráci s Mikroregionem Nepomucko 120. výročí úmrtí Antonína Dvořáka. V podání barytonu Martina Vydry za klavírního doprovodu Filipa Martinky zazní skladatelovy nejkrásnější melodie.

Chodský bál

Chodský soubor Mrákov zve na tradiční Chodský bál. Koná se v sobotu 3. února od 20 hodin v sále KD ve Starém Klíčově. K tanci a poslechu zahraje HORALKA. Čeká vás Koláčová i Dámská volenka, vystoupí Dětský soubor MRÁČEK a Chodský soubor Mrákov.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio