Tipy na víkend v Plzeňském kraji: Pekelný ostrov Holýšov, Hudba pod hradem v Domažlicích nebo downhill na Špičáku

Tento víkend jste zváni na festival Pekelný ostrov Holýšov, ožijí hrady Velhartice, Točník a zámek Kozel. Na Špičáku se uskuteční sjezd horských kol. Podívejte se na naše tipy a pozvánky.

Pekelný ostrov Holýšov

Tradiční festival přivítá od čtvrtka 4. do soboty 6. července skupiny Guano Apes (GER), Divokej Bill, Tři sestry, Rybičky 48, Harlej, Škwor, Walda Gang, Vypsaná fixa, Horkýže Slíže (SK), Alkehol, Brutus a další. Veškeré informace najdete na webu festivalu.

Hudba pod hradem

Další ročník multižánrového festivalu v zahradě pod Chodským hradem v Domažlicích se koná v pátek a v sobotu 5. a 6. července. V pátek zahraje třeba Samson a jeho partra nebo Tonya Graves, v sobotu Honza Nedvěd a Příbuzní. Vstup je dobrovolný.

Živá řemesla v podhradí

Živá řemesla v podhradí

Hrad Velhartice zve na akci Živá řemesla v podhradí. Během prodlouženého víkendu 5. až 7. července tu návštěvníci uvidí řadu tradičních řemesel, například kování koně, vytáčení medu nebo stříhání ovcí, a poznají život našich předků před více než 150 lety. Zájemci si budou moci všechny činnosti také sami vyzkoušet i nahlédnout do malebných chaloupek. Připraveny jsou i komentované prohlídky skanzenu a rozmanité aktivity pro děti. Celodenní program bude probíhat vždy od 10 do 17 hodin.

FREEDOM Avatar

Letní festival FREEDOM Avatar nabídne od 5. do 7. července na nezámku Dolejší Těšov přednášky, workshopy, koncerty, tanec, cvičení, masáže, muzikoterapii, bubnování, aktivity pro děti, malování hennou, čajovnu a další. Většina programu bude probíhat v zahradě areálu Nezámku u Hartmanic. Pozváno je celkem 30 lektorů a hudebníků. Více informací a vstupenky na www.avatarklub.cz.

Festival Riversound

Šest kapel, které se probojovaly do finále 5. ročníku talentové soutěže, zahraje spolu s hosty z Německa v pátek 5. a v sobotu 6. července na Festivalu Riversound v Plzni. Vítěz získá příležitost předvést se na partnerské akci Reverbaration v Berlíně. Navíc vyhrává i jeden den v nahrávacím studiu. Riversound se koná na louce U Ježíška. Po oba dny se začíná v 17 hodin a vstup je zdarma. O přízeň odborné poroty i publika se utkají kapely Sun Apollo, China Soup, Cold Venus Revisited a Skotační Kulomet a dva sólové projekty Marley Wildthing a Mad Velvet.

iXC Downhill Cup na Špičáku

Horský areál Ski&Bike Špičák hostí 5. - 7. července 4. závod šestidílné série iXS Downhill Cupu. Finálové jízdy v celkem 14 kategoriích začínají 7. července ve 11:30. Na startu budou cyklisté z 18 zemí. Víkendový provoz v areálu není během iXS Downhill Cupu pro veřejnost omezen. Lanovka bude přepravovat k rozhledně nebo i přiblíží k atraktivním diváckým místům závodní trati všechny turisty i nezávodící cyklisty. Další tratě v bikaparku budou normálně otevřené. Divácké vstupné na závody se neplatí.

Valdštejn a století páry na Kozlu

5. a 6. července vás zveme do roku 1871. Hrabě Arnošt z Valdštejna, majitel zámku Kozel nedaleko Šťáhlav má 50. narozeniny, a tak je připravena slavnost se šermíři, kejklíři a hudebníky. Přijdou i vojáci slavného 35.pěšího pluku z Plzně. Nebude chybět Emil Škoda se svými parními stroji, které uvidíte v činnosti. V neděli návštěvníky čeká ukázka drezury koně v španělském stylu. Program na zámku Kozel po oba dva dny běží od 10 hodin.

Ve znamení kalicha

Ve znamení kalicha

Hrad Točník se od 5. do 6. července vrátí do dob husitských. V bohatém programu spatříte příjezd Jana Žižky z Trocnova, husity, křižáky, rytíře, zbrojnoše i žoldnéře a šermířská klání. Program potrvá vždy od 10 do 18 hodin.

Festival minipivovarů Kdyně

Ochutnejte piva z okolních i vzdálenějších minipivovarů na náměstí ve Kdyni v rámci Slavností města Kdyně. Připraven je i bohatý doprovodný program, pouťové atrakce pro děti a hudební program. Vystoupí kapely Století, 1st Choice, Fousy, Schodiště, Znouzectnost, Sticx a V3Ska. Zváni jste v sobotu 6. července.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio