Tipy na výlet a mnoho dalšího nabídne veletrh ITEP

V halách plzeňské Lokomotivy dnes začal další ročník Veletrhu cestovního ruchu ITEP. Inspiraci na dovolenou nebo výlety tady najdete až do soboty.

Přemýšlíte, kam v zimě nebo během příštích letních prázdnin vyrazit na dovolenou? Pokud jste si stále ještě nevybrali, možná najdete inspiraci na Veletrhu cestovního ruchu ITEP. V halách Lokomotivy naleznete přes sto stánků s prezentacemi nejrůznějších míst, měst, zemí a regionů. Vůbec poprvé se zde prezentuje třeba Jamajka. Své stánky tady má Itálie Chorvatsko, Rakousko, Německo nebo Slovensko. Na hlavním pódiu se střídají různí vystavovatelé, dnes to bude Bavorsko, Kašperské hory a Filipíny.

Ve vedlejší hale je připraveno také hodně akcí pro děti od malování na obličej, taneční vystoupení, pohádkohraní, přes výtvarnou dílnu až po deskové hry. Lidé se mohou těšit také na setkání se zajímavými osobnostmi v živém pořadu Křeslo pro hosta, dnes v něm usedne Jan Sovák a Michal Šindelář, zítra Václav Marhoul a Iva Pazderkouvá a v sobotu dorazí mluvčí plzeňské ZOO Martin Votruba.

Kulinářské zážitky i soutěže

A co ještě můžete na veletrhu zažít? Je toho opravdu hodně. Třeba jízda na kole s 3D brýlemi, divadelní představení, nafukovací planetárium nebo prezentace přírodních zákonů Techmanie. Expozice zde mají Národní park Šumava, Muzeum Loutek i ZOO Plzeň. Kromě vyprávění z cest se můžete vypravit na autogramiádu některé ze známých osobností. Ochutnat můžete výtečné bavorské klobásy, regionální potraviny, moravská, rakouská a italská vína, německá a česká piva. A samozřejmě jsou připraveny soutěže o hodnotné ceny.

Veletrh cestovního ruchu ITEP můžete navštívit dnes a zítra od 10 do 18 hodin, v sobotu ale jen do 17. hodiny.

autoři: Jan Markup , Michaela Svobodová
Spustit audio