Tipy pro milovníky zeleniny - zelenina bude skvěle vypadat i chutnat
Dnes pro vás máme pár kuchařských fíglů, které se týkají zeleniny.
Hrášek zůstane při vaření pěkně zelený, přidáte-li do vody špetku cukru. Květák před vařením vložte do osolené vody a brouci z něj rychle vyplavou. A aby byl hezky bílý, přidejte do vody decinku mléka.
Papriky, než je budete plnit, potřete olejem a slupky nebudou praskat. Brokolici vařte vždycky s plátkem chleba, nebude tolik páchnout. Kukuřici při vaření nesolte, bude tvrdá. Nezralá rajčata rychle zčervenají, přidáte-li k nim do papírového sáčku jedno zralé, červené.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.